Despre noi

Aducem o abordare personală și eficientă cu fiecare proiect la care lucrăm.

Alexandru Bocunescu

Fondator Face Keys

“Am început cu studiul fizionomiei arabe şi fascinaţia a fost atât de mare încat mi-am dedicat în totalitate timpul studiului acestei tehnici de comunicare. Am studiat şi studiez în continuare tot ce este legat de face-reading.

Face Keys este o metoda care ţine cont de informaţia adunată în mii de ani din mai multe culturi ale lumii – chinezi, arabi, indieni, europeni – dar care oferă informaţii verificate de ştiinţele unanim acceptate ale zilelor noastre ca psihologia, sociologia, genetica, biomecanica sau fiziologia. Am descoperit că, reduse la esenţa lor, toate tehnicile de citirea feţei au un numitor comun. De fapt, cred că citirea feţei precede orice cultură în sine şi orice formă de scriere sau de limbaj. Mimica a fost printre primele forme de comunicare între oameni şi poate de aceea faţa are cel mai mare rol în comunicarea nonverbală, în zilele noastre.

Cititul feţei, sau corelarea trăsăturilor faciale cu personalitatea, îşi găseşte azi aplicabilitate în tote domeniile la care vă puteţi gândi, fie că vorbim de lumea business-ului, fie de dezvoltarea personală. Fie că o facem inconştient, fie că este un act conştient, cu toţii ştim să interpretăm mimici, gesturi sau ştim ce emoţii sunt exprimate cu ajutorul muşchilor feţei.

Am început să predau şi să-i învăţ şi pe alţii să citească feţe sub deviza că nu vreau să induc pe nimeni în eroare. Procesul meu de învăţare şi de dezvoltare continuă şi este alimentat de oamenii pe care îi învăţ să facă primii paşi pe acest drum. Sunt convins că viaţa oricui se schimbă, atunci când învaţă să folosească o metodă de comunicare, veche de când lumea, dar adusă în prezent. Îi priveşte altfel pe cei din jur, dar se vede altfel şi pe sine, “altfel” însemnând fără măşti, fără zâmbete de complezenţă. Capătă abilitatea de a vedea cum este cu adevărat o persoană, de ce a ajuns aşa şi cum poate face comunicarea mai uşoară.”

Alma Barbu

Manager de proiect

Sunt licenţiată în ştiinţele comunicării şi eram ferm convinsă că principala mea „armă” în acest domeniu este cuvântul. Mă pricep să îl „mânuiesc” destul de abil (spun unii, confirmă şi alţii), dar Face Keys mi-a schimbat optica. După ce am participat la cursul Face Keys şi am aflat mai multe despre Face Reading, mi-am dorit să fac parte din echipă şi am rămas. Descoperisem o metodă de comunicare altfel, una care nu semănă cu clasicele abordări din facultate, dar care îmbina atât de multe ştiinţe, inclusiv biologia (care, recunosc, nu m-a „fermecat” niciodată). Psihologia în schimb m-a atras mereu, iar în Face Reading îşi arată faţa interesantă pentru mine, care susţine comunicarea. Sunt fericită că am descoperit cum să… descopăr mai uşor oamenii, cum să mă citesc mai bine pe mine, cum să merg pe principiul „punct ochit, punct lovit”, şi totul eficient. Mă bucur că fac parte din echipa care vrea să îi înveţe şi pe alţii cum să „privească inteligent şi să comunice eficient”. Totul devine mult mai simplu – indiferent că vrei să comunici cu familia, cu rudele dificile, cu prietenii, cu şeful greu de abordat, cu partenerii de afaceri. Pe mine m-a ajutat să înţeleg mai mult şi mă educă în fiecare zi. Metoda Face Keys chiar este un as în mânecă în comunicare şi dezvoltare personală.

Anca Felea

Trainer Face Keys

„Prima mea întâlnire cu Alexandru și cu metoda Face Keys a fost memorabilă din cel putin două puncte de vedere:

Întâiul, faptul că, doar uitându-se la fața mea pe care o vedea literally prima oară, Alexandru a știut spune despre mine niște lucruri pe care le știam doar eu; și nici măcar eu foarte bine.

Al doilea, pentru că știind sa „citească” pe față, a reușit să evite – din foarte scurt – un ditamai conflictul comun, explicându-mi că întotdeauna vedem pe fața omului efectele gândurilor și experiențelor sale, însă niciodată cauza care a stat la baza formării acestora. De aceea, empatia și asertivitatea sunt, de fapt, cheile comunicării, iar cititul pe față este doar un as pe care noi, profiler-ii, îl deținem.

Mi-a plăcut atât de mult cursul încât l-am rugat (mă rog, așa îi zic eu hărțuielii) pe Alexandru să îmi permită să îl repet. Si am făcut aceasta de 4 ori(parcă?!?). De fiecare dată mi s-a părut la fel de fascinant, ce zic eu, și mai fascinant. Cu fiecare repetare! Si cu fiecare dintre aceste repetări, abilitatea mea de a comunica s-a îmbunătățit, până la punctul la care am ajuns să evit sau aplanez aproape orice formă de conflict. Aceasta este magia metodei, de fapt, părerea mea. Si anume, că îți aduce înțelegerea și capacitatea de a empatiza cu omul pe care îl ai în față, evitând astfel orice fel de neînțelegere. Din neînțelegere și din lipsa cunoașterii originează și escaladează toate conflictele. Sunt fericită că am dobândit abilitatea aceasta, sunt mândră și onorată că Alexandru m-a investit cu încrederea de a preda mai departe minunea aceasta de curs. Pe care eu l-as preda, inclusiv în școli, ca materie de bază. Si, cine știe, poate că într-o zi …”

Corina Chelaru

Trainer Face Keys

Corina este profesor cu o experiențã de peste 30 de ani, a lucrat în diverse sectoare ale sistemului educațional – primar, gimnazial, dar și ca formator și profesor mentor colaborând cu Universitatea București. A participat la numeroase proiecte europene (Erasmus+, Leonardo da Vinci) și a beneficiat de mai multe burse de perfecționare în Franța, pe lângã Universitatea Paris Sorbonne și Institut Accord (Institut Privé de Langues), fiind și colaborator al Institut Français de Bucarest. Doctor în științe filologice, pasionatã de domenii diverse de cunoaștere – comunicare, psihologie, dar și de științe strãvechi ca astrologia și numerologia, lucreazã și în domeniul consilierii de dezvoltare personalã. A descoperit fizionomia ca pe unul dintre cele mai prețioase instrumente în aria sa de activitate, atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal, și continuã sã se perfecționeze și sã aprofundeze acest domeniu.

Meniu